Nyhed

Pentia er Europas sjoveste arbejdsplads — men hvad vil det egentlig sige?

Fastelavn i Pentia med en masse udklædte kollegaer

Det skaber mærkbar værdi at have det sjovt

Misforstå ej. Vi sætter pris på glasuren.

Men når vi hver dag arbejder på at gøre det sjovt at møde ind på arbejde, og når Pentia flere gange er kåret til Europas sjoveste arbejdsplads, så er det ironisk nok ikke for sjov.

Vi mener faktisk, det skaber mærkbar værdi — ikke bare for os selv og vores medarbejdere, men også for vores kunder og de løsninger, vi leverer.

Logikken siger lidt sig selv. Glade medarbejdere fører til bedre samarbejde, mere fokus og større villighed til at lægge hjertet i ens arbejde.

Det er nemmere at engagere sig i ens arbejde, når det samtidig er sjovt eller på anden måde engagerende.

Men det er kun en del af historien.

Det handler ikke kun om den indstilling, man møder ind på arbejde med. En central faktor er også det humør, man bringer med sig hjem.

Du kender det godt. Ovenpå en lang dag på kontoret eller nede i kulminerne kommer du endelig hjem, klar til at flade ud i sofaen, dykke ned i en fed krimi, sy videre på dit projekt, spille et spil eller hvad end du gør, når du slår fødderne op.

Men du har lige brug for et par minutter, før du kan koble af. Du skal ’lige lande.’

Måske har du faktisk brug for mere end et par minutter. Måske et langt, varmt bad? Hvad med en lille lur før aftensmad? Muligvis ryger der også en times tid med doom-scrolling på telefonen og/eller børn, der skal mades og puttes?

Pointen er, at ovenpå en lang dag på arbejde, har de fleste brug for tid til at koble af og komme ovenpå igen. Men behøver det være sådan?

Behøver din arbejdsplads virkelig dræne dig for energi?

Stærkt fællesskab som strategi — ikke bare værdi
Det er lige præcis dén følelse, vi forsøger at gøre op med.

En god arbejdsplads, en ’sjov’ arbejdsplads, er et sted, hvor du i stedet kommer hjem efter arbejde med mere energi.

Hvor du ikke føler dig opbrugt. Hvor du ikke har brug for ’at lande,’ fordi på intet tidspunkt i løbet af arbejdsdagen behøvede du at lette.

Det er i virkeligheden det, der er vores mål.

Én af måderne vi forsøger at nå det på, er ved at have et oprigtigt fokus på fællesskabet, hvor vi har lagt konkrete strategier.

Og hvis der er én ting, vi er gode til hos Pentia, så er det at eksekvere på en strategi, så snart vi har lavet forarbejdet.

Måske det vigtigste initiativ vi har søsat, er det, vi kalder demokratityranni. Det handler om, at det er fællesskabet, der beslutter de metoder, vi benytter os af i alt fra udviklerteams til marketingafdelingen og projektledelse.

Mere jordnært betyder det, at vi på alle led i organisationen forsøger at udviske linjerne mellem det ’professionelle jeg’ og det ’personlige jeg.’ Målet er at give mere plads til hinandens menneskeligheder og personligheder og skrue ned for det nærsynede fokus på kvaliteter og CV.

Som CCO og partner, Christian Ruud, siger i artiklen: ”Vi tager udgangspunkt i, hvem vi er og ikke, hvad vi bør være."

Legen slutter aldrig

Lykkes det så altid? Går vi alle rundt hos Pentia hele dagen i en lang glædesrus? Betyder det, at vi aldrig har lange arbejdsdage eller projekter, der går i hårdknude?

Nej, selvfølgelig ikke.

Der findes ikke et bestemt punkt, man som virksomhed kan nå, plante sit flag og erklære for alt og alle, ”Vi er en sjov arbejdsplads!”

Andreas Rask Lundsgaard

Andreas Rask Lundsgaard

Business Development Director & Partner

Andreas Rask Lundsgaard