Pressemeddelelse

Pentia cementerer positionen i markedet med stærkt årsregnskab for 2022/2023

Portræt af Christian Ruud og Jakob Stampe, Co-CEOs i Pentia

Positiv vækst både på toplinje og driftsresultat.

Pentia-koncernen offentliggør deres seneste årsregnskab for perioden 01/07 2022 – 30/06 2023, og det afslører solide resultater på tværs af Pentias selskaber, inklusive Pentia A/S.

Når man kigger på den udvikling, Pentia har gennemgået de seneste år, er det gået en vej: op.

Pentia er gået fra at være et udviklings- og teknologifokuseret hus til et strategisk digitalt konsulenthus med en bred vifte af ydelser. De seneste års resultater afspejler, at der har været et behov i markedet for en digital partner, der både udfordrer virksomhedernes digitale kerneproblemer på et strategisk og taktisk niveau og kan bygge solide digitale løsninger.

Og dette år er ingen undtagelse. Alle selskaber i Pentia-koncernen har oplevet en positiv vækst både på toplinje og driftsresultat.

Pentia A/S slutter året med en bemærkelsesværdig omsætningsvækst på hele 16% og et driftsresultat, der også er vækstet med 3%. Pentias app-forretning og reklamebureauet Klausen og Partners har hver især oplevet kontinuerlig vækst, siden de blev en del af Pentia, og de leverer begge to flotte resultater. Samlet set har Pentia-koncernen en fremgang i bruttoavance på 16%

Pentia investerer i 2 nye forretningsområder: strategi og freelance

De seneste år har Pentia investeret heftigt i at udvide virksomhedens kompetencebredde, bl.a. gennem de succesfulde opkøb af reklamebureauet Klausen og Partners og app-virksomheden House of Code, der hver især har udvidet Pentia med nye kompetencer inden for B2B marketing og appudvikling, og er medvirkende til, at Pentia i dag tæller 160 ansatte.

Og i år åbner Pentia igen døren for flere muligheder ved at investere i to nye forretningsområder, der spænder fra strategisk forretningsudvikling til højt specialiserede freelance konsulenter: Pentia Shift og Pentia Scale.

”Vi vil hjælpe vores kunder med effektivt at omsætte de strategiske ambitioner i forretningen til konkrete løsninger, der skaber reel værdi og effekt. Det stiller store krav til vores kompetencebredde, og det arbejder vi konsekvent og fokuseret med, så vi kan være på forkant af udviklingen i vores kunders behov."

Christian Ruud

Christian Ruud

Co-CEO & Partner

"Med investeringerne i Pentia Shift og Pentia Scale har vi nu endnu flere strenge at spille på.”

Christian Ruud

Christian Ruud

Co-CEO & Partner

Pentia har i de seneste år haft et skarpt fokus på at vækste de strategiske fagligheder. Og kundetilslutningen har vidnet om, at der var gode takter i at gå i den retning. Nu bygger Pentia videre på det fundament ved at etablere et nyt selskab: Pentia Shift.

Fokus i Pentia Shift er på at tackle virksomheders strategiske udfordringer og rykke deres forretning gennem adfærdsbaseret digital forretningsudvikling og transformation – fra afklaring af behov til konkrete initiativer og forankring i organisationen.

Pentia føjer også et helt nyt serviceområde til virksomheden med etableringen af Pentia Scale: Her hjælper Pentia deres kunder med at løse kapacitetsproblemer ved at matche dem med højtspecialiserede freelance-konsulenter.

Pentia gearer sig til yderligere vækst

2022/2023 har stået i investeringens tegn. Pentia har set fremgang i alle etablerede selskaber på toplinjen og i driftsresultat. Ved at investere en del af overskuddet i de nye forretningsområder, der er blevet etableret i selvstændige selskaber, gør det digitale konsulenthus sig klar til at fortsætte vækstrejsen.

”Vi kan se, at vores kunder oftere og oftere har et behov for at hyre specialister ind til afgrænsede projekter. Men det kan være tidskrævende at finde lige præcis dén person, der sidder med de helt rigtige kompetencer til din opgave. Især når det drejer sig om opgaver, der rimer på digitalisering og IT. Den udfordring vil vi gerne hjælpe med at løse.”

Christian Ruud

Christian Ruud

Co-CEO & Partner

Pentia ser frem til det kommende år og er glade for støtten fra deres kunder og medarbejdere, som de ser som afsættet for succesen:

”Jeg er simpelthen så stolt. Ikke kun over selve årsregnskabet, men stolt af det, som det afspejler: At vores kunder har tillid til os, og at vi sammen får skabt digitale løsninger, der gør en reel forskel."

Jakob Gaunø Stampe

Jakob Gaunø Stampe

Co-CEO & Partner

"Og så er jeg enormt stolt over det hold, vi har fået samlet i Pentia. For der ligger et kæmpestort tværfagligt samarbejde i at udvikle, bygge, designe, implementere og drifte digitale løsninger med udgangspunkt i forretningsbehov og slutbrugerens behov. Og den opgave løfter de hver dag til UG.”

Jakob Gaunø Stampe

Jakob Gaunø Stampe

Co-CEO & Partner

Nøgletal for Pentia-koncernen

Pentia A/S

Omsætning kr. 90.666.047, vækst 16%
Bruttoavance 69.652.177, vækst 19%
Driftsresultat 9.191.831, vækst 3%

Pentia Mobile ApS

Bruttoavance 7.827.989, vækst 39%*
Driftsresultat 517.270, vækst kr. 1.011.594*

Klausen & Partner A/S

Bruttoavance 17.713.140, vækst 4,7%
Driftsresultat 3.434.294, vækst 11,5%


*Pentia Mobiles forrige finansår udgjorde 9 måneder.