Pressemeddelelse

Pentia overgår rekordår med historisk godt regnskab

Med et resultat i årsregnskabet på 8.9 mio. kr. slår det digitale konsulenthus Pentia A/S sidste års rekordresultat med 17%. Det cementerer, at Pentias nye retning er landet i markedet.
Pentia Regnskab2022

Selvom sidste år var et rekordår for Pentia A/S, har det digitale konsulenthus alligevel formået at overgå resultatet af primær drift med 17% i år.

Ifølge CCO og partner, Christian Ruud, skyldes det i høj grad, at Pentia er lykkedes med at etablere sig i markedet som en digital partner, der ikke kun bygger gode løsninger men også strategisk udfordrer virksomhedernes digitale kerneproblemer.

”Virksomheder i dag har ikke længere kun brug for udviklingshuse. De har brug for digitale samarbejdspartnere, der også kan udfordre strategiske tilgange og forankring i organisationen og som forstår koblingen mellem udvikling og forretning. Vi har rykket på flere ting i Pentia de seneste år for at stå stærkt som netop den samarbejdspartner, og årets resultat understreger, at vi er lykkedes med det.”

Christian Ruud, CCO & Partner i Pentia

Fra tidligere at have været kendt som Sitecore-hus, har Pentia de senere år haft fokus på at vækste den strategiske del af forretningen.

Med oprustning på strategiske kompetencer og et klart metodeapparat har årets kundesamarbejder derfor bl.a. også ført til en Danish Digital Award.

”Effekten af de projekter vi har kørt i år, viser, at digitale løsninger kan nå helt andre niveauer, når virksomheder investerer tid i at afdække, hvilke kundebehov der skal løses og hvilken adfærd, der understøttes, før de går i gang med at bygge løsningerne. Det er en investering, der tjener sig selv hjem.”

Christian Ruud, CCO & Partner i Pentia

 

Nyt opkøb sikrer stor digital båndbredde

Ligesom Pentia har haft fokus på at videreudvikle den strategiske del af forretningen, er der med forårets opkøb af appbureauet House of Code også blevet investeret i et nyt serviceområde på udviklingssiden.

Konsulenthuset favner i dag derfor både Pentia A/S, Pentia Malmö, Pentia Mobile samt aktiemajoriteten i B2B-bureauet Klausen & Partners.

”Det er vigtigt for os vedvarende at være rustede til at løse kundernes digitale udfordringer — uanset hvor effekten skal skabes og hvilken platform, det skal løses på. Og her kan vi nu, uanset hvor vi vender os, se virkelig skarpe medarbejdere og strømlinede ydelser, der kan dække vores kunder ind hele vejen fra problemafdækning til produkt.

Og så er det ikke kun årsresultatet, vi er stolte af. I virkeligheden er vores stolthed størst over, at vi får lov til at drive så mange gode projekter, hvor vi sætter os på samme side af bordet som kunderne og opnår stærke, digitale resultater sammen, fordi de er modige nok til at lade deres forretning blive rystet digitalt.

Jakob Stampe, CEO & Partner i Pentia

 

Økonomiske nøgletal

  • Resultat af primær drift: 8.893.852 kr. Det er en forøgelse fra sidste år på 1.3 mio kr svarende til en stigning på 17%
  • Bruttoavance 68.852.595
  • Bruttoavance pr. medarbejder 943.186
  • Lønandel 71%
  • Omsætningen stiger med 6% sammenlignet med sidste år

 

Er du presse?

Find mere info her.

 

For yderligere information, kontakt:


Christian Ruud
CCO & Partner
cr@pentia.dk
+45 2689 3353

 

Jakob Gaunø Stampe
CEO & Partner
jgs@pentia.dk
+45 6035 3371