Nyhed

Sundhedsdatastyrelsen vil i samarbejde med Pentia sætte nye standarder for fremtidens sundhedsforskning

Sundhedsdatastyrelsen har i en intens periode samarbejdet med Pentia om at sikre èn fælles indgang til sundhedsdata til brug for forskning. Samarbejdet er en del at et større politisk initiativ om at sikre en smidig men sikker adgang til relevant sundhedsdata.
Sundhedsdatastyrelsen 625X408 03
Sundhedsdatastyrelsen sikrer bedre tilgængelighed af sundhedsdata til gavn for forskningen og udviklingen.

Danmark er blandt verdens bedste til at indsamle sundhedsdata, der kan bruges til videreudvikling af vores sundhedssystem. Desværre har det hidtil været vanskeligt for forskere og virksomheder at gennemskue krav og processor for at tilgå dataen.

Derfor har regeringen og Danske Regioner, som en del af et større initiativ, sat sig for at skabe én fælles indgang til sundhedsdata. En indgang, der skal sikre let og sikker indsigt i vigtige sundhedsdata til forskning og udvikling.

Andreas Rask Lundsgaard, Business Development Director I Pentia udtaler:

”Det har stor betydning for Pentia, at være med til at skabe de rette forudsætninger for et så vigtigt emne som at understøtte fremtidens forskning og deres adgang til sundhedsdata. I sidste ende handler det om vores alle sammens sundhed.

En vigtig del af samarbejdet har bestået i at sikre en platform, der på rette vis kan formidle et relativt komplekst emne på en forenklet og brugervenlig måde”

Hos Pentia ser vi frem til at fortsætte det gode samarbejde med at sikre en smidig og sikker adgang til sundhedsdata, til brug for forskningen.

Pentia har stor erfaring med at offentlige samarbejder. Her kan du blandt andet læse hvordan Pentia sammen med ATP sikrer selvbetjening i topform. 

Skal vi mødes og tale digitale muligheder?

Andreas Rask Lundsgaard
Business Development Director
arl@pentia.dk
+45 5360 0083

Arl Circle