Nyhed

Onboarding: Den vigtige start

Hos Pentia er onboarding en holistisk proces, der inkluderer praktiske, faglige og sociale elementer. Samtidig er onboarding smeltet sammen med rekrutteringsfasen.
Sitecore CMS

Hos Pentia er onboarding en holistisk proces, der inkluderer praktiske, faglige og sociale elementer. Samtidig er onboarding smeltet sammen med rekrutteringsfasen.

Hos Pentia handler onboarding af nye medarbejdere ikke kun om at få styr på praktikken men om at etablere et varigt fundament for trivsel på arbejdspladsen.

Jakob Lundvig Færch, HR Manager hos Pentia, uddyber:

”Vi bruger mange kræfter på at finde de rigtige medarbejdere, og derfor giver det også mening at investere i en stærk onboarding. Vi er blevet begejstrede sammen, kandidaten og os, og det skal gerne fortsætte.”

Den ”store” tredje samtale

Faktisk starter onboardingen hos Pentia allerede i løbet af rekrutteringsfasen. Kandidaten bliver således oftest bedt om at løse en relevant case, der eksponerer vedkommende for en typisk arbejdsopgave hos Pentia, og så er der selvfølgelig den unikke tredje samtale, hvor kandidaten møder alle sine kommende kollegaer.

”Hos os involverer vi alle medarbejderne i rekrutteringsfasen, og derfor er den sidste samtale en fællesseance, hvor medarbejderne stiller relevante spørgsmål til kandidaten. Det kan lyde overvældende at skulle præsenteres for alle, men det er et vigtigt og værdifuldt møde for alle parter, og noget som forkorter onboardingen, fordi man har allerede mødt hinanden,” tilføjer han.

Trivselsundersøgelser hos Pentia foretaget af Great Place to Work viser da også, at hele 100% af nye medarbejdere føler sig taget godt imod.

Onboarding handler ikke kun om praktik

Når der starter en ny medarbejder hos Pentia, er der naturligvis en masse praktik, der skal på plads, men de vigtigste elementer er den sociale og faglige onboarding.

”Vi bruger en faglig mentor til at få medarbejderne godt i gang, og derudover er der en lang række sociale tilbud fra løbeklub til brætspilsklub, man som ny medarbejder kan deltage i. De nye medarbejdere puttes altså ikke ind i en beskyttet osteklokke, men kommer hurtigt ud på projekterne og bliver indlemmet i Pentias sociale liv”, forklarer Jakob Lundvig Færch.

Vi skal lytte

Pentias onboarding understøttes af en række digitale værktøjer, men der er et vigtigt punkt, der ikke er på listen: Nye øjne på Pentia og Pentias metoder.

Jakob fortæller: ”Onboarding handler ikke kun om, at vi skal fylde en masse Pentia-viden på medarbejderen. Det handler også om, at vi skal tage imod de input, den nye medarbejder kommer med. Vi ansætter dygtige folk, og naturligvis vil vi gerne høre, hvad de har at sige.”

I 2018 har Pentia ansat 30 nye medarbejdere, og 2019 ser ud til at blive lige så travl.

”Vi vil gerne have, at folk bliver hos os i lang tid, og den ambition skaber vi fundamentet for allerede i løbet af onboardingen,” slutter han.

Fem gode råd om onboarding fra Pentia

Start onboarding under rekruttering
Præsenter kandidaten for relevante arbejdsopgaver allerede under rekrutteringen og involver medarbejdere fra relevante afdelinger i processen, så onboarding ikke bliver et isoleret HR-projekt.

Ha’ en god, holistisk plan
En god start er mere end en klargjort computer. Det er integrering i faglige og sociale fællesskaber, så sørg for at få hele mennesket onboardet.

Lyt til den nystartede
Tænk ikke kun på at fylde på. Lyt også og få nye input udefra.

Brug en mentor-ordning
Tilknyt en mentor til den nye medarbejder, så vedkommende ved, hvem man kan gå til med spørgsmål om både det faglige og sociale. Det skaber tryghed.

Evaluer din onboarding løbende
Sørg for at evaluere indsatsen, så I løbende kan tilpasse og optimere processen. Hos Pentia evaluerer vi både via samtaler og spørgeundersøgelser.

Se hvordan to nye medarbejdere oplevede Pentias onboarding.

How onboarding works at Pentia from Pentia on Vimeo