Artikel

Kom i gang med Marketing Automation!

Marketing Automation tager både guld, sølv og bronze, når det kommer til det, vi på godt dansk kalder ”Return of Investment”.
Marketing Automation Guide
Marketing automation tager fat lige præcis der, hvor det gør mest ondt, eller hvor der kan skabes mest værdi inden for henholdsvis acquisition, retention, churn prevention eller winback.

Marketing automation tager både guld, sølv og bronze, når det kommer til det, vi på godt dansk kalder ”Return of Investment”. Faktisk viser undersøgelser, at du får hele 44 kroner igen for hver 1 krone, du har brugt på marketing automation  – vel og mærke, hvis du gør det rigtigt.

Men hvad er det, som marketing automation kan? Og hvordan gør man det rigtigt?

Marketing automation øger dialogmusklen


Marketing automation tager fat lige præcis der, hvor det gør mest ondt, eller hvor der kan skabes mest værdi inden for henholdsvis acquisition, retention, churn prevention eller winback. 

Helt konkret skaber marketing automation resultater, fordi disciplinen øger din dialog-muskel ved hjælp af såkaldte automatiserede flows. Når først du har identificeret og specificeret disse flows fx i forhold til acquisition, eller churn prevention, så kører motoren, og du kan bruge energi på yderligere forretningsudvikling samtidig med, at du finpudser flows og skaber konverterende content.

Marketing automation er således hverken kompliceret eller raketvidenskab, bare helt almindelig sund fornuft. Det siger jo sig selv, at sandsynligheden for at nå vores ønskede outcome er langt højere, hvis vi når vores kunder med det rette budskab, på det rette tidspunkt. Marketing automation-baserede e-mails åbnes da også 70% oftere end andre former for e-mails, og click through-raten er 152% højere, viser en undersøgelse

Acquisition, retention, churn prevention eller winback? Hvad skal marketing automation hjælpe dig med?

Hvad er dit outcome af Marketing Automation?


Den store udfordring med nye tiltag er altid, hvordan man kommer i gang. Det er ikke anderledes med marketing automation. Som alle andre tiltag skal processen løbes i gang, og det allerførste og vigtigste sted at kigge hen, er på hvilket outcome, man ønsker at opnå med indsatsen, typisk i forhold til henholdsvis acquisition, retention, churn prevention eller winback. I denne proces vil det desuden give mening at involvere topledelsen, så man er sikker på, at de definerede målsætninger understøtter strategien, og at initiativet er forankret i ledelsen.

Start med følgende:

 • Mapping af outcome
 • Mapping af brugerrejser og målgrupper
 • Mapping af integrationer og platform

Når man har dette overblik, kan man som virksomhed begynde at prioritere ud fra et forretningsperspektiv. Er prioriteringen først på plads, er det nemmere at søsætte de rigtige initiativer baseret på rammevilkår som brugerrejser, målgrupper, organisationen og den tekniske platform, som du jo også har mappet i den indledende proces. 

Output eller outcome? Output er det, vi leverer. Outcome er den forandring, der skabes

Lav et marketing automation-roadmap


Når du ved, hvilket outcome du gerne vil opnå, og du har et overblik over, hvad du har af muligheder, så er det næste skridt at udarbejde et såkaldt roadmap.

Et roadmap giver dig en plan for, hvad der skal etableres og testes, fx de første 3 eller 6 måneder. Herunder budget for eksekvering, samt overblik over, hvilke opgaver, der kan løftes internt, og hvilke, der kræver eksterne ressourcer eller yderligere rekruttering af kompetencer.

Et roadmap bør indeholde:

 • Prioritering af indsatser (hvor starter vi?)
 • Ansvarsfordeling (hvem gør hvad?)
 • Specifikation af målepunkter ift outcome (hvad måler vi og hvornår?)
 • Evaluering af resultater (har vi nået vores mål/outcome?)
Marketing automation
Marketing automation kan gøre en stor forskel, hvis du gør det rigtigt.

Marketing automation-teknologi

Der findes flere forskellige teknologier, der understøtter marketing automation. Nogle af de mest efterspurgte er:

 • Agillic
  Agillic er et dansk produkt, der anvendes i hele verden. Det er fleksibelt, driftsikkert og i den rimelige ende økonomisk.

 • Salesforce Pardot & Marketing Cloud
  Amerikanske produkter under Salesforce. Stærke produkter, som ligger i den dyrere ende.

 • Apsis
  Apsis er oprindeligt en traditionel ”email-kanon” men har igennem de senere år udviklet sig i retning af marketing automation. Prismæssigt ligger Apsis i den fornuftige ende af prisspektret men er også et mere begrænset produkt.

 

Deltag i vores gratis event:
Marketing automation.
Sådan kommer du i gang på den rigtige måde.

Pentia holder en række digitale events. Vi har haft mere end 3000 deltagere med og hele 95% af dem har været tilfredse. #pentiaevent #morgenmøder

Skal vi mødes?


Kasper Greve

Business Director 
kgr@pentia.dk
+45 2120 2886

 

Kgr Circle