Nyhed

Pentia skal skabe fremtidens brugervenlige affaldsregister

Pentia har vundet Energistyrelsens udbud og skal lave det nye digitale affaldsregister, som vil få en central betydning for korrekt og lovlig håndtering af affald i Danmark.
Renovate Pentia
Affaldsregistret er et fagsystem baseret på .net

Affaldsregistret er et online register over virksomheder, der håndterer affald. Fremover bliver det Pentia, som skal udvikle næste digitale version af affaldsregistret efter at have vundet Energistyrelsens udbud. Det nye register vil have langt større fokus på brugervenlighed og på at skabe effektive arbejdsgange for virksomheder, der arbejder med affald.

Det nye affaldsregister vil få en central betydning for korrekt og lovlig håndtering af affald i Danmark.

I øjeblikket er der ca. 3.700 virksomheder registreret i affaldsregistret, og hvert år er der 200-300 nye virksomheder, der registrerer sig. Registret er offentligt tilgængeligt. 

En af fremtidens grønne løsninger


Jakob Stampe, CEO hos Pentia, udtaler: 

"Det er motiverende at arbejde med en opgave, der har så stor samfundsmæssig nytteværdi som affaldsregistret og en organisation som Energistyrelsen, hvor der er fokus på innovation og med værdier, der peger mod at skabe en klog og grøn forskel i hverdagen."

Han tilføjer:

"Vi ønsker at gøre vores for at bidrage til at rykke Danmark mod fremtidens løsninger for bedre udnyttelse af ressourcer. I den forbindelse vil brugervenlige digitale løsninger komme til at spille en vigtig rolle."

Det nye affaldsregister har fokus på at:

  • Kommunikere tydeligere, hvad formålet med affaldsregistret er
  • Skabe bedre overblik for brugeren
  • Gøre løsningen responsiv og webtilgængelig 
  • Tage brugerne mere i hånden og tilbyde brugeren hjælp til selvhjælp

Det nye affaldsregister et et fagsystem baseret på .NET-teknologi. Energistyrelsen har ansvaret for den daglige administration af affaldsregistret samt for it-systemet og fagsystemet bag registret.

 

Skal vi mødes?


Andreas Rask Lundsgaard

Business Development Director
arl@pentia.dk
+45 5360 0083

Arl Circle