Artikel

De 7 stærkeste digitale trends i 2019

Igen i år deler vi ud af vores viden om den retning, vi ser, de digitale trends peger mod.
7 stærke digitale trends i 2019

1.  Øget fokus på Digital Governance

Hvem gør hvad, hvornår? Det digitale er blevet forretningskritisk, og derfor er behovet for digital governance øget. Governance er et rammeværk, der sikrer en klar definering af ansvar, roller og beslutningsgange i forhold til en virksomheds digitale tilstedeværelse på tværs af platforme og kanaler. Det rammeværk er vigtigt at få beskrevet, så fx ansvar og eksekvering ikke falder mellem to stole. Samtidig er Governance vigtigt i forhold til højere tværgående kvalitet, effektivisering af systemer samt konsistens i content og brand.

2.  Ud med digital transformation, ind med innovationskultur

Vi skal stadig transformere vores virksomheder, men vi skal ændre vores mindset og indse, at processen aldrig stopper. Derfor bør virksomhederne have fokus på at skabe en innovationskultur, hvor forandring skabes af alle i fællesskab på løbende basis frem for at betragte transformation som et projekt, der besluttes ovenfra og så rulles ned i organisationen. Metoderne til at fremelske en innovationskultur kan være mere autonomi i de enkelte afdelinger, agile innovationslabs eller at man tale mere om retning fremfor mål.

3.  Øget fokus på etik og ansvar

GDPR-processen har været irriterende og omfattende – men også en digital øjenåbner. I 2019 vil der være et øget fokus på etik og ansvar. Vi vil tænke langt mere over, hvordan vi sikrer data og opfører os ordentligt som modsvar til forbrugernes forventninger. Brugerne er blevet mere kritiske, og det skal vi tage meget alvorligt fx i forhold til WCAG og lov om webtilgængelighed

4.  Machine Learning, deep learning og kreative algoritmer

Det lyder måske lidt langhåret, så du må hellere se at få fat på en børste, for potentialet er enormt. Og det bliver snart relevant for alle, som arbejder digitalt. Machine learning, deep learning etc. kan bruges fra alt til ansigtsscanning i lufthavnen til screening for sygdomme. Computerne kan omfavne langt mere data end vi mennesker og drage lynhurtige konklusioner samtidig med, at de bedste systemer bliver klogere over tid. Som virksomhed må man i 2019 forholde sig til, om algoritmerne kan styrke de nuværende produkter og services, eller om der er helt nye potentialer.

5.  Robotics - både fysiske robotter og software

Japan fører an, når det handler om at overdrage opgaver, der er gentagelser, beskidte eller farlige til robotter, fx i fremstilling af sushi eller som barista, men robotter er også software, og det er særligt på dette område, at det nye består. I 2019 gør næste generations robotsoftware og automation det nemlig nemmere at opsætte de kommandoer, som fortæller digitale systemer, hvordan man udfører opgaver. Dermed er barrieren for at implementere robotics og automation blevet lavere, og det er derfor oplagt, at man som virksomhed i 2019 vurderer, om der er et potentiale.

6.  De teknologiske landvindinger inden for blockchain, VR etc. fortsætter i 2019

Hold øje med de nye spændende teknologier, der fortsætter med at udvikle sig i en positiv retning i 2019, for der kan være muligheder, som skal undersøges og udvikles. Vi vil gerne fremhæve: Blockchain, AR/VR, dialogbaserede interfaces som chatbots og voice, wearables samt biometrics.

7.  De digitale kompetencer er en mangelvare

Omkring 40% af større, danske virksomheder har ikke de IT-folk, de har brug for, fortæller en rapport fra Dansk Industri – og problemet er voksende. Dermed forsinkes den digitale omstilling, som de fleste virksomheder har på dagsordenen i disse år. Rekruttering, uddannelse og fastholdelse af digitale kompetencer vil derfor være en stærk tendens gennem hele 2019. Nogle virksomheder vil insource for at løse problemet, andre vil danne tætte partnerskaber, hvorigennem de sikrer sig adgang til de eftertragtede kompetencer inden for digital udvikling og strategi.

Vil du gerne høre mere?

Kontakt Client Director, Kasper Greve, på kgr@pentia.dk eller på mobil 2120 2886.