Artikel

Apps og mobile trends 2022

— eksplosiv vækst på tværs af brancher, kanaler og aldersgrupper
Artikel Mobile Trends 2022

Apps er blevet en del af vores personlighed


En simpel skridttæller app er ikke bare en app, der tæller dine daglige skridt. Den er en aktiv del af dit ønske om at leve et sundere liv.

Den app du bruger til indkøb er ikke bare en listeapp. Den er del af din overordnede plan om at spare på indkøb, leve sundere og/eller eksperimentere i køkkenet.

Og din app til Zalando har du ikke bare, fordi det er nemmere end at åbne computeren og logge ind. Den holder dig tættere på brandet, deres personaliserede tilbud og, i sidste ende, den person du ser dig selv som (eller i det mindste drømmer at se ud som).

Lyder det overdrevet?

Så bare se på tallene.

Tiden som verdens befolkning bruger på shopping apps er fordoblet på så lidt som fire år — og det er altså ikke, fordi vi i brugte lidt tid på det i forvejen.

Derfor ser vi også år for år, at brugen af mobilen og apps stiger ufortrødent — på tværs af markeder, brancher, aldersgrupper, kønsgrupper og stort set hvilken som helst anden demografi, du kan komme i tanker om.
Vi sidder med ansigtet i skærmen som aldrig før, og selv når vi ikke aktivt har mobilen i hånden, arbejder en række af vores apps på højtryk i lommen på os.

Alt fra alarmer og fødselsdagspåmindelser til push-beskeder, automatiske opdateringer, skridttællere, lysdæmpere, døråbnere og meget, meget mere arbejder for at berige vores hverdag, effektivisere vores arbejdsdag og holde os i tæt kontakt med omverden, uanset hvor (og nogle gange hvornår) vi befinder os.

Alene det antal timer menneskeheden årligt bruger i apps er svimlende læsning.

 

Årsagen er, at folk ikke længere betragter mobilen som ’kun’ et værktøj.

Vores mobiler og de apps de indeholder er blevet en naturlig udvidelse af vores dagligdag, vores identitet, vores måde at leve i verden og ikke mindst vores måde at omgås andre på — især brands og virksomheder.

Faktum er, at har en moderne virksomhed i dag kundekontakt af enhver art — fra B2C til B2B — er der værdi at hente i en app.

Vi er ikke der, hvor en app er lige så kritisk for din virksomhed som et telefonnummer og en e-mail.

Men det er altså der, vi er på vej hen.

Derfor er spørgsmålet ikke længere, om I burde have en app — spørgsmålet er, hvordan får I en app, der på en og samme tid opfylder brugerens forventninger og jeres forretningsmål.

 

”I 2021 blev apps en mere integreret del af vores hverdag, da folk søgte nye måder at berige deres liv på, mens de var fanger i eget hjem på grund af Covid-19. Vi tror, at den tendens fortsætter i takt med, at apps bliver endnu mere skræddersyede til at imødekomme ethvert forbrugerbehov.”

 

— siger Takuma Ishibashi, Eisai Co. Executive Director i “State of Mobile 2022” til Data.ai

 

Vores forventninger til vores apps stiger i takt med udviklingen


Vi ser en unægteligt stigende trang til mere øjeblikkelig og/eller umiddelbar interaktion på tværs af digitale tjenester. Her er apps ingen undtagelse. Tværtimod.

Over de samme fire år, som det globale timeforbrug af shopping apps fordoblede, har vores brug af live streaming apps og -tjenester nidoblet.

Ja. 9-doblet.

Menneskeheden ser ni gange så meget live-streamet indhold, end vi gjorde for bare fire år siden.

På de store platforme gør det sig gældende i konkurrencen mellem fx Twitch (ejet af Amazon) og YouTube (ejet af Google).

Twitch har de seneste år oplevet stor vækst med deres fokus på live-streaming og direkte interaktion med personligheden bag skærmen (content creatoren).

På den front halter YouTube i øjeblikket efter, men deres indsats indenfor live-streaming området er steget markant på det seneste.

Men det er ikke kun på den store scene, at der sker stor udvikling.

Den samme trend gør sig gældende i den ekstreme stigning i brugen af avatar- og metaverse apps. Det vil sige apps, hvor du styrer en digitaliseret avatar (læs: figur) af dig selv (oftest men ikke nødvendigvis) i et fiktivt univers.

Det er om noget et af de tydeligste tegn, du får på, at samfundet hungrer efter apps og tjenester, der bringer os tættere på de mennesker, ting og brands, der står os nært.

“Hos ASOS er det vores mål at være den globale go-to destination for modeleskende 20-årige — det sted, vores målgruppe tænker på først, når de tænker mode. Vores apps er af afgørende betydning for at vi kan føre det mål ud i verden — de gør det muligt for os at skabe et samlepunkt, der er inspirerende, engagerende og underholdende — med den tekniske smidighed, globale rækkevidde og alsidighed til løbende at videreudvikle og personalisere vores tilbud.”

 

— Vijay Ram, Head of Techology, ASOS i “State of Mobile 2022” til Data.ai

 

Udviklingen handler om langt mere end teknologi

Praktiske ting såsom bedre internetforbindelser verden over, nye hardwareudviklinger til mobilen med bedre skærme og større fokus på brugervenlighed og forretningsmål i udviklingen af apps, har unægteligt bidraget til den stigning, vi ser.

Men også samfundsmæssigt har vi fået mobilen tættere ind på livet.

Nogle konkrete eksempler er betalingsapps som MobilePay, der har ændret måden, mange af os betaler på. JustEat og Hungry har ændret måden mange af os laver og serverer mad på. Rejseapps som Rejseplanen og Google Maps har ændret måden vi kommer rundt i verden på. Indkøbs- og tilbudsapps Minetilbud har ændret måden, vi handler i supermarkedet.

Og vi kunne blive ved…

 

 

Yngre generationer, der voksede op side om side med mobiltelefonens udvikling, har til dels tilpasset deres liv omkring den frihed (og skavanker), som apps tilbyder.

Samtidig begynder ældre generationer også at tage mobilen mere og mere til sig — fordi samfundet forventer det, og fordi det som regel bare er en ’bedre’ måde at gøre tingene på.

Den tid som mange af os måske kender, hvor forældre og bedsteforældre bad om hjælp til at bruge en fjernbetjening, er hastigt ved at forsvinde.

Alle de nye muligheder, som apps og den digitale udvikling tilbyder os, sætter også en række nye krav til os alle sammen — som mennesker, som individer, som medarbejdere, som kunder, som forbrugere og ikke mindst som virksomheder og brands.

Verden fungerer ikke på samme måde, som den gjorde for bare 10 år siden. Hvis den nyeste data fortæller os én ting, så er det vel, at følger du ikke med, falder du hurtigt bagud.

Spørgsmålet om, I skal have en app handler nemlig ikke om teknologi — det handler om forretning og at følge med markedet.

Det kan godt være, vi taler med vores egne udviklerbriller på, når vi siger, at alt for mange virksomheder overser mulighederne ved at få en app.

Men faktum er, at de ’gamle’ i dagens samfund, dem der knap nok kan finde ud af knapperne på fjernbetjeningen — det er ikke pensionisterne.

Det er de virksomheder, der står med hovedet i jorden og ikke følger med tiden.