Corona update

50 dage

I dag er det 50 dage siden vi i Pentia forlod kontorerne i Aarhus og København og tog på ufrivilligt Corona ophold i vore respektive hjem. 50 dage! Tid til en status.
50Dage

Vi blev, som alle andre, overmandet af en ny virkelighed da Mette Frederiksen holdt tale om aftenen den 11. marts. Og så alligevel ikke helt.

Vi havde i ugen op til, forberedt os på at en situation som den kunne opstå. Derfor havde vi kigget på arbejdsprocesser, muligheder for at udvide brug af online møder, logistik mht. fysisk at flytte 90 medarbejdere hjem på kort tid, oprette hjemmearbejdspladser, opgradere og omlægge IT infrastrukturen, kørsel af udstyr osv. osv. Alt sammen med henblik på at kunne omlægge det daglige arbejde efter myndighedernes anvisninger, så hurtigt og smertefrit som muligt – både for kunder og medarbejdere.

Så vi var så forberedt som man kunne være. Heldigvis.

Og hvordan gik det så og hvordan er det gået i de 50 dage siden da?

Det er faktisk gået overraskende godt. Takket være vores forberedelse kunne vi relativt nemt omstille vores leverancer med et minimum af gener for vore kunder til følge.

Vi har proaktivt kunne løfte samarbejdet med vores kunder – allerede på dag 1 – over i den virtuelle verden og sammen sikre at arbejdet kunne køre videre for fuld damp. Vi har startet projekter op, afholdt kreative workshops, designsprints, daily stand-ups etc. alt sammen via udvidet digital kommunikation og med ambitionen om fortsat at sikre høj fremdrift og kvalitet.

Det har vist sig at holde vand, gennem alle de 50 dage der er gået. Selvfølgelig har der været brug for småjusteringer samt for at tænke nye processer frem på baggrund af uforudsete situationer, men alt i alt har det været en stor succes. Vore kunder har i nogle tilfælde endda oplevet (ifølge dem selv) endnu mere dedikation og målrettethed.

Vi oplever at både vores kunder og medarbejdere leverer en stor og dedikeret indsats i denne nye virkelighed på en måde som gør os stolte i Pentia - igen. Stolte over at have medarbejdere der i dén grad tager ansvar og løfter i flok. Og stolte over at have kunder som konstruktivt er åbne for alternative processer og tilgange som det kræver i disse tider. Uden vores kunders og medarbejderes ihærdighed og idérigdom havde situationen set helt anderledes ud.  

Vi er på nuværende tidspunkt allerede igang med at evaluere på alle de tiltag vi har sat i værk. Det er vigtigt for os, og vores kunder, at vi tager al den brugbare erfaring med os, fra denne periode. Der vil være ting og konklusioner vi kan bruge langt ind i fremtiden, også når Coronaen er klinget af og vi alle kan ånde lidt lettere.

Vi er med andre ord fuldt funktionsdygtige - og lidt til. Parate til at fortsætte arbejdet sammen med kunderne, og holde den digitale del af det danske maskineri udviklet, up to date og top tunet. Uanset hvor længe det varer.

Vi håber naturligvis at 100 dages opdateringen foregår i en helt anden, raskere og friere hverdag. Pas godt på jer selv og hinanden.

Mange virtuelle hilsner

Alle os i Pentia