Nyhed

5 key take aways fra Sitecore Symposium

Vi er netop vendt hjem fra et brag af en tur til Sitecore Symposium 2019. Det er nemlig ikke hver dag, vi bliver betragtet som ”tech celebrities” – men det er faktisk det, som vi oplevede i Orlando.
Her er de fem vigtigste takeaways fra Sitecore Symposium 2019 #sitecore

5 key take aways fra Sitecore Symposium 2019

Vi er netop vendt hjem fra et brag af en tur til Sitecore Symposium 2019. Det er nemlig ikke hver dag, vi bliver betragtet som ”tech celebrities” – men det er faktisk det, som vi oplevede i Orlando. Sitecore-arkitekt, Brian Pedersen, blev stoppet af folk, der ville have en selfie med verdens bedste blogger. Pentias CTO, Thomas Eldblom, blev konstant prikket på skulderen af folk, der ville møde mr. Helix. Thomas Stern og Alan Coates, der hører til blandt de skarpeste Sitecore-udviklere i verden, blev high fivet flittigt på gangene, og som Skandinaviens eneste kvindelige Sitecore MVP, blev jeg inviteret til møder som fx ’Women of Sitecore’. Jeg indrømmer, vi nød det.

Til jer, som ikke havde mulighed for at deltage i Sitecore Symposium 2019 har vi samlet nogle af de vigtigste udviklinger på Sitecore-platformen nedenfor.

 

Alle Mvps
Nikolaj, Christina, Brian, Thomas S, Alan og Thomas E.

Experience er stærkere end produktet

Sitecore har fortsat et kæmpe fokus på Customer Experience, fordi Customer experience er et kritisk issue for virksomhederne. Årets tagline for konferencen var derfor også: ”Human connections in a digital world”. Oversat til min verden betyder det, at virksomheder bedst skaber en solid brugeroplevelse ved at vække følelser hos brugeren. Alt omkring os bliver mere og mere digitalt, og derfor er det paradoksalt, at det bliver mere og mere væsentligt at fokusere på at bringe de menneskelige følelser i spil. Sitecore’s CEO, Mark Frost, pointerede dette i sin åbningstale med ordene: “Customer experience is a competitive advantage!” Tallene understøtter hans statement for talrige undersøgelser viser, at forbrugere i dag sætter ”experience” over ”product”. Hvis virksomhederne formår at skabe en følelsesmæssig forbindelse til brugerne, appelleres der på den mest meningsfulde måde overhovedet. Personalisering er et vigtigt værktøj i den forbindelse, men det er ikke nemt – og derfor var personalisering på agendaen igen i år. Denne gang i en udvidet version – nemlig ’Auto personalisation’.

Auto personalisation & AI

Virksomheder kan få et stort udbytte af at implementere personalisering og skalere oplevelsen – men det er nemmere sagt end gjort. Mange virksomheder kæmper (stadig) med denne taktik, og Mark Frost nævner dette som en ’top challenge’. For at adressere denne udfordring, kommer Sitecore med Auto personalisation, som er AI personaliseringsforslag, der skal gøre det nemmere for virksomheder at få implementeret de mest værdifulde personaliseringer – også til de brugergrupper, redaktøren måske ikke selv havde fået øje på. Med andre ord skal det gøres mere gnidningsfrit at få skaleret personaliseringsinitiativer.

I forhold til de store AI-bølger, der allerede ses i tech-markedet, kommer Sitecore altså her med et helt konkret AI produkt til at arbejde med personalisering. Redaktøren kan selv sige ’yes’ or ’no’ til ’personalisation suggestions’, såfremt de rette metrikker er implementeret, og man er på den nyeste Sitecore version: Sitecore XP 9.3.

SaaS

Sitecore as a Service, forkortet til SaaS, kommer til at forandre Sitecore, som vi kender det. Sitecore vil skulle lejes på samme måde, som vi leaser en bil, og det vil skabe en helt ny fleksibilitet og gøre alle opgraderinger nemmere.

Læs mere om Sitecore as a Service.

Solving the content crisis with Content hub

Sitecores store satsning Content Hub adresserer ’The Content Crisis’. Redaktører presses til at levere store mængder indhold, der skal drive engagement, men ingen ved helt, hvad der virker, fordi man ikke måler reelt på content. Virksomhederne kæmper med udfordringen, og undersøgelser viser, at marketing- og kommunikationsafdelinger bruger op til 40% af deres tid på at produce indhold. Det har virksomhederne ikke råd til, hvis de vil lykkes. Sitecores bud på en løsning er at implementere Content Hub, der gør indhold synligt for alle, skaber modulært indhold samtidig med, at der kan opsættes content cyklusser, som måler på effekten af indhold i feedback loops.

Content AI

Sitecore er også ved at udvikle content AI. Det glæder jeg mig til. Det lyder super spændende, at AI delen også kommer til at kunne påvirke og arbejde med content. Det indebærer dog, at man allerede i år går i gang med Content Hub, så man kan være klar til at høste content AI som de første, når Sitecore kommer med det i 2020. Desuden kommer der også i 2020 andre spændende content- metrikker bl.a. værktøj til at måle, hvor godt content er til at engagere og et værktøj til at finde lignende content.

Mvps

Hvis du gerne vil vide mere om digitalt lederskab og Sitecore

Kontakt CTO, Thomas Eldblom, på te@pentia.dk.