Supermand

Supermanden på Bryggen

Thomas Stern- 10 år hos Pentia

Supermanden på Bryggen

For ti år siden havde Thomas Stern sin første arbejdsdag hos Pentia som udvikler. I dag er han både IT-arkitekt, senior-udvikler, innovationschef og partner. Han er også kåret til Sitecore Most Valuable Professional gennem de seneste fem år.

”Jeg følte mig som supermand – allerede på min første arbejdsdag”. Før vi går videre, kan vi lige så godt få det ud i det åbne. Tiltroen til egne evner har aldrig manglet hos Thomas Stern, og da han i dag er en af landets tungeste profiler inden for Sitecore og arkitektur, har han også noget at have selvtilliden i. Men det er ikke kun selvtilliden, der er stor: Viljen til at hjælpe andre, kundeengagementet og humoren er mindst lige så store størrelser. Alt sammen faktorer, der gør Thomas Stern til en meget værdsat kollega.

Far til fire +

Meget har forandret sig siden Thomas Stern første gang gik i slikbaren hos Pentia. Hans familie er vokset fra et rundt nul til kone og fire børn, og lejligheden er udskiftet med et rækkehus i Rødovre. Også på den faglige front har tingene ændret sig. ”Da jeg startede som udvikler for ti år siden, var den generelle opfattelse, at det ikke var et fag, som rigtig førte til noget. Det var mest bare naboens søn, der sad i en kælder og drak cola, mens han nørdede med en computer. I dag er prestigen en helt anden, og branchen skriger på dygtige folk”.

Thomas nævner også hastigheden som anderledes. ”IT har altid haft en hurtigere udviklingskurve, men det er bare blevet vildere og vildere. Det er også derfor, at vi ser en større specialisering i dag. I starten lavede vi lidt af det hele. Nu er det fx backend eller frontend. Du kan simpelthen ikke favne det hele og stadig være god nok.”

Pentia er vokset. Thomas er vokset

Thomas var medarbejder nr. 33, da han startede hos Pentia. Nu er det digitale konsulenthus på vej mod 100. ”Pentia har taget flere fagområder ind, og vi arbejder langt mere tværfagligt nu, end da jeg startede.” Han fortsætter. ”Pentia har udviklet sig, og jeg har udviklet mig med. Særligt min evne til at lære fra mig og rådgive kunder er blevet bedre. Jeg er blevet en rundere, faglig profil, selvom jeg stadig er en specialist.”

Om sine ti år hos Pentia opsummerer Thomas:

”Det er fedt at arbejde hos Pentia. Ikke kun fordi det er en arbejdsplads, hvor der er plads til familielivet, men også i forhold til den digitale storm, der blæser derudad. Inden for vores fag skal vi passe på, at vi ikke bliver væltet omkuld, og den storm har Pentia skærmet mig mod, samtidig med at jeg har kunnet udvikle mig fagligt. Jeg er jo stadig en kæmpe nørd inderst inde – og stolt af det.”

 

 

 

  

Ghost