Sølv medalje

Designelev fra Pentia skriver historie

Designelev fra Pentia skriver historie

Designelev fra Pentia skriver historie

”Du har fået 12 OG en sølvmedalje” Anne Mette Stage Olsen, designelev hos Pentia gennem de seneste tre år, blev megaglad, da underviseren rakte hende hånden og gav hende de gode nyheder efter den afsluttende eksamen på mediegrafiker-uddannelsen. ”Jeg blev bare så glad! Alt mit hårde arbejde blev belønnet. Det var bare så stort, at jeg ikke kunne lade være med at græde af glæde.”

Begejstringen bliver ikke mindre af, at det er første gang nogensinde på uddannelsesinstitutionen, Syddansk Erhvervsskole, at en elev har opnået en sølvmedalje efter de nye strengere regler. En sølvmedalje er i øvrigt den højeste udmærkelse, man kan opnå som elev. Censor og underviser var særligt imponerede af Anne Mette Stage Olsens store evne til at favne alle kernefagligheder på et så højt fagligt niveau.

”Jeg kunne godt mærke, at det var gået godt, men jeg blev alligevel både ydmyg og overrasket over, at mit faglige niveau var så højt, at jeg ligefrem skrev historie som den første elev med en sølvmedalje på skolen, efter de nye regler trådte i kraft fra 2014.”

Designinteressen startede med sko

Designfaget kom Anne Mette ind på ved en tilfældighed via et skofirma i Thailand, hvor hun blev bedt om at designe sko på grund af hendes interesse for fashion og design. Siden førte livet Anne Mette til både Canada og Italien, og forinden Australien, hvor hun arbejdede for det anerkendte designmodehus Campo Marzio Design samtidig med, at hun uddannede sig inden for design.

”Jeg fandt efterhånden ud af, at jeg havde lyst til at bevæge mig i den digitale retning. Jeg ønskede nemlig at kunne udtrykke og kommunikere mine designs via det digitale medie. Derfor faldt valget på en uddannelse som mediegrafiker, og jeg var ovenikøbet så heldig at få den tilhørende læreplads hos Pentia.”

Storytelling og digitale færdigheder

I løbet af sin tid som elev i designafdelingen hos Pentia, fortæller Anne Mette, hvordan hun er vokset både fagligt og menneskeligt.

”Jeg har lært at stole mere på min egen kunnen, og så har jeg fået en lang række nye digitale færdigheder. Jeg har også lært at skære det unødvendige fra – for hvorfor bruge tre cirkler, når du kan fortælle det samme med to. Samtidig har jeg fået øjnene op for samspillet mellem forskellige faggrupper, for bare at nævne noget af det, jeg har lært.”

Hun tilskriver særligt sin læremester, Designchef Peter Kræmmer, æren for sin nye kunnen inden for storytelling. Hun fremhæver også Art Director, Morten Vallentin, som en vigtig faktor i hendes læringsproces.

”Det er ikke nok, at et design er lækkert. Du skal kunne fortælle historien bag designet også og forstå den forretningsstrategi, der er selve fundamentet. Det har Peter lært mig.”

Design som gør en forskel

I fremtiden drømmer Anne Mette om at gøre en forskel eller mere præcist ”designe en forskel”.

”Der er så mange ting, jeg gerne vil designe. Men jeg vil især gerne designe noget, som gør en forskel og gør livet lidt lettere for folk. Samtidig vil jeg gerne skabe min egen stil. Jeg har boet meget i udlandet, og jeg håber, at jeg får mulighed for at arbejde internationalt, så jeg kan rejse ud i verden og tage det bedste med hjem og fusionere det med min egen stil.”

Hun slutter: ”Hvem ved – måske får jeg mit eget bureau en dag.”

FAKTABOX OM PENTIAS DESIGNAFDELING

Pentias Experience & Strategy team har kompetencer, der favner strategi, ux-design, digital design og copy. Alt sammen med fokus på bedre brugeroplevelse baseret på data. Kunderne omfatter bl.a. Codan, Folketinget, BoConcept og ISS.

PÅ FOTO: Anne Mette sammen med sin læremester Peter Kræmmer, designchef hos Pentia. Desuden eksempler på Anne Mettes arbejde.

Ghost