Studiejob

God investering at tage et studiejob

God investering at tage et studiejob

Kan det egentlig betale sig at tage et studiejob?

Vi har interviewet en af vores tidligere studentermedarbejdere for at få nogle ord på det at have et studiejob hos Pentia.

Christina Hauge Engel, User Experience-arkitekt, startede hos Pentia i løbet af sin kandidatuddannelse på ITU i 2014. I dag er hun for længst fastansat hos Pentia og er sågar blevet junior partner.

”Jeg var på udkig efter et studiejob, fordi jeg gerne ville omsætte den læring om user experience, jeg fik på studiet, til konkrete opgaver i en virksomhed. Pentia var en oplagt mulighed”, fortæller hun.

Studie vs job.

Vi spurgte Christina om, det ikke tog fokus fra studiet at have et job at passe 2-3 gange om uge?

”For mig var det ikke så svært. Pentia er en meget fleksibel arbejdsplads, så jeg arbejdede mere, når jeg havde ferie på studiet og mindre, når jeg fx skulle til eksamen.”

Fleksibiliteten var vigtig for Christina, og det var også en af de ting, hun spurgte ind til under ansættelsessamtalerne.

”Uden fleksibiliteten havde det ikke fungeret for mig, for som person vil jeg gerne give mig 100%, når jeg går i gang med noget”, uddyber hun.

Mødt af åbenhed hos Pentia

En andet vigtigt element for Christina var, at hun fik lov til at bruge de kompetencer, hun havde tilegnet sig på studiet.

”Der har været stor åbenhed hos Pentia, og jeg har fået lov til at bruge min viden. Pentia har sat pris på, at jeg kom med et nyt syn på tingene, og jeg er ikke blevet mødt af en sådan-er-det-bare-indstilling.”

Christina nævner også, at studiejobbet gav hende en fordel, da hun lavede sit speciale.

”Jeg havde mange praktiske erfaringer fra en reel virksomhed, og det kunne jeg bruge elementer af, da jeg lavede min afsluttende kandidatopgave. Dertil kommer, at jeg ovenikøbet blev tilbudt fast job hos Pentia, da jeg var færdig”, siger hun.

Christina Hauge Engel afsluttede sin kandidatuddannelse med et flot 12-tal.

Pentia er glad for studerende

Hos Pentia har vi også gode erfaringer med studiejob.

”Vi har 4 studerende ansat i øjeblikket fra både ITU og DTU. De giver en god energi i huset, og de har mange spændende input. Typisk løser de mindre, men vigtige, opgaver hos os. Vi er så glade for dem, at vi tilbyder de fleste af dem ansættelser efterfølgende, fortæller CEO Jakob Stampe.”

Christina i midten fik et 12-tal i sin afsluttende kandidatopgave. Her med to kollegaer fra Pentia.

Christina Hauge Engel

 

 

 

Ghost