Forbrugsforeningen

Den digitale humanist: Jakob Stampe fejrer 10 år hos Pentia

Den digitale humanist: Jakob Stampe fejrer 10 år hos Pentia

Da Jakob Stampe d. 1. november 2007 havde sin første arbejdsdag hos Pentia, var der ingen, som kunne forudse den store rolle, han i løbet af de næste ti år ville komme til at spille for virksomheden. Fra hans første rolle som projektleder, voksede han hurtigt med opgaverne og fik tildelt mere og mere ansvar, og har igennem det seneste halvandet år stået i spidsen for Pentia som CEO og partner. Det var nok ikke den fremtid, hans medstuderende i dansk og nordisk litteratur på Købehavns Universitet ville have gættet på, da han færdiggjorde sin Cand. Mag, men netop Jakobs utraditionelle, humanistiske tilgang til tingene har gjort ham til en innovativ og engageret leder i den digitale branche.

Sjov, respekt og ansvar!

I den dekade hvor Jakob Stampe har været hos Pentia, har han været en af de bærende kræfter i Pentias transformation fra tungt implementeringshus til digitalt bureau med kompetencer, som spreder sig fra design og UX til platform og projektledelse. I samme periode er antallet af medarbejdere i Pentia tredoblet fra 30 til 90, og de forholdsvis beskedne lokaler i indre by er skiftet ud med det flotte hovedsæde i Zeppelinerhallen på Islands Brygge flankeret af kontorer i Aarhus og Malmø.

Kendetegnende for Jakob Stampe vil han fremhæve fællesindsatsen, den høje faglighed og den stærke kultur hos Pentia som katalysatorer for Pentias succes. Jakobs tyrkertro på Pentias forcer og værdier stikker så dybt, at du vil kunne vække ham midt om natten til enhver tid og spørge ham om Pentias værdier, og han vil instinktivt råbe: sjov, ansvar, respekt. Jakob er inkarneret pentianer.

Projekttrekanten

Kært barn har mange navne. Det gælder bestemt også Jakob. Pigefodboldspiller, studentikos, kværulant, hipster, skolelærer er ikke ukendte betegnelser, ligesom hans evindelige omtale af projekttrekanten og dens kvaliteter er en klassiker. Det samme gælder mantraet: Ring til kunden, før kunden ringer til dig. De fleste medarbejdere har også fra tid til anden fået en peptalk med begreber som etos og patos, da Jakobs humanistiske baggrund stadig sparker indeni.

De seneste år har Jakob Stampe som CEO været dybt engageret i arbejdet med Great Place To Work, hvor Pentia har placeret sig i toppen over bedste danske og europæiske IT-arbejdspladser samt fået tildelt prisen som Europas Sjoveste Arbejdsplads.

I klassisk Stampe-ånd fejres jubilæet med Pentias medarbejdere.

 

 

 

Ghost