Chatbot

5 Day Content Innovation Sprint

af Isa Lindbæk

5 Day Content Innovation Sprint

5 Day Content Innovation Sprint

Vil du også gerne skabe relevant og opfindsomt indhold? Men har ikke tiden eller ideerne? Så er der hjælp at hente med denne nemme content innovation-metode.

De fleste virksomheder har for længst indset, at content marketing er en både relevant og effektiv måde at skabe dialog med deres kunder på. Men for de af os, som har fået tildelt selve opgaven med at skabe både involverende, relevant og nytænkende indhold, kan det til tider være svært at se, hvordan vi skal finde tiden og energien til at udvikle idéerne til det eftertragtede indhold i en ellers travl arbejdsdag.

Heldigvis er hjælpen lige her. Så - look no further. For at hjælpe dig med at organisere et innovativt content flow, har vi hos Pentia nemlig udviklet et lille 5 Day Content Innovation Sprint, som kan hjælpe dig med at eksekvere din content-strategi gennem relevant indhold. Metoden kan bruges uanset om din content-strategi har fokus på artikler, whitepapers, sociale medier, nyhedsbreve, etc.

Dag 1 - Brainstorming og interviews

Før du kan starte din innovationsmotor, bliver du nødt til at hælde noget benzin på, og vi anbefaler derfor, at du aftaler 5-6 små interviews på Dag 1 med relevante personer fra din virksomhed. Det kan være en fra salg, kundeservice, produktion eller ledelse. Du ved sikkert selv, hvem du bør tale med for at få interessant viden, ellers så finder du ud af det nu. Interviewene skaffer dig viden, du kan omsætte til indhold. I løbet af interviewene finder du nemlig ud af, hvad disse personer mener, at jeres kunder gerne vil vide mere om? Hvilken slags indhold vil være en hjælp for kunderne og brugerne? Hvad er deres historier og erfaringer? Stil spørgsmål og vær nysgerrig.

Du bør selvfølgelig også lave interviews med kunderne selv. Måske over telefonen. Spørg dem hvilken form for information, som ville have været brugbar sidste gang, de købte noget, eller var i kontakt med et af jeres touch points? Find ud af hvilken slags indhold, som skaber merværdi for kunden.

Ud over input fra interviewene, har du formentlig også selv en række ideerne til indhold, som også er benzin på motoren.

VIGTIG FORBEREDELSE: Aftal interviews + forbered små spørgsmål + planlæg hvordan du tager noter

Dag 2 – Lav en liste og prioriter

Hvis du har talt med de rigtige mennesker på Dag 1, så bør du nu være i stand til at lave en liste over nye content-ideer. Måske har dit interview med kundeservice givet dig viden om, hvad brugerne har svært ved at finde ud af? Måske har du fundet nye rekrutteringsvinkler, salgsvinker, how-to-vinkler, nye trends etc.

Dernæst handler opgaven om at prioritere dine nye indholdsidéer og for at gøre det, skal du bruge din virksomhedsstrategi og content-strategi som kompas. Hvilke historier understøtter virksomhedens mål og brand? Hvilke historier vil hjælpe dig med at nå dine egne KPIs?

VIGTIG FORBEREDELSE: Sæt dig ind i strategien og kend din egen afdelings content-strategi og KPIs.

Dag 3 – Skab mini synopser

Find et sted, hvor du ikke bliver forstyrret, for mange små forstyrrelser vil ødelægge din kreativitet under denne fase. Isoler dig selv i et mødelokale eller arbejd et andet sted end kontoret. Nu skal du nemlig begynde at udbygge dine ideer.

En effektiv metode er at skrive nogle få linjer om hvert emne, men helst ikke mere end fem linjer. På de få linjer skal du zoome ind på hovedbudskabet i forhold til den givne content-vinkel og få forklaret det interessante. Det kan også være en god hjælp at finde nogle billeder eller en fængende overskrift til hvert emne, som understøtter vinklen.

Hos Pentia arbejder vi inden for det digitale felt og skal være på forkant med nye digitale trends. Derfor skrev vi for nylig en artikel om chatbots. Her er vores mini-synopsis til den artikel:

SoMe er døende. Længe leve chatbots!

Det er officielt. For første gang nogensinde er der flere mennesker, som bruger messaging apps end sociale mediers netværk. Et faktum, som vil revolutionere den måde, vi kommunikerer med vores kunder på, da kombinationen af en nye digital platform og chatbots vil skabe et super stærkt nyt kommunikationsværktøj.

Målet for Dag 3 er at skabe en prioriteret content-liste, hvor hvert emne har sin egen lille, skarpe synopsis.

VIGTIG FORBEREDELSE: Find ud af, hvordan du får en dag uden forstyrrelser.

Dag 4 - Test din liste og tilpas

Okay, nu har du en prioriteret liste med nyt indhold – præciseret i små “teasers”. Nu er du klar til at teste dine ideer ved at involvere organisationen. Send dine forskellige vinkler ud, bl.a. til de mennesker, du har interviewet, og hør hvad de synes? Spørg om deres mening og få feedback.

Vær nysgerrig i forhold til deres feedback og tilpas din vinkel, hvis det giver mening. Nogle gange gør det ikke, men i de tilfælde må du forklare, hvorfor du mener, at din vinkel er skarpere i forhold til formålet.

Et klassisk eksempel kan være: (sat lidt på spidsen)

Salgschefens vinkel: Vores hårprodukt er det bedste. Din vinkel: Sådan skaber du de nye hairstyles (En implicit fortælling om hårproduktet, som skaber mere troværdighed og flere læsere)

Denne proces er vigtig for at få organisationen involveret i det content, som kommer senere samt forventningsafstemme outputtet. Du har brug for organisationens støtte, når indholdet skal deles senere, remember. 

Dag 5 – Produktions- og lanceringsplan

Dit indhold er testet, tilpasset og er klar til at blive produceret. Nu mangler du ”bare” at lave en plan over hvordan og hvornår. Er det dig selv, som skal skrive dele af indholdet, eller skal det outsources til et bureau? Lav en specifik plan og opsæt nogle deadlines, som du har intention om at overholde. Der er intet, som suger energien ud af en proces som deadlines, der overskrides. Hvis du uddelegerer arbejdet, så husk at sætte tid af til et mere specifikt brief, overlevering og redigering.

Vi håber, du har fundet vores metode inspirerende og del endelig, hvis du har tilføjet dine egne effektive twists til vores metode.

Hope to read you soon. :-)

Ghost