Morgen'Bryggen

Digitale købsrejser i B2B – gør det nemt for dine kunder at træffe beslutningen!

Står du i spidsen for salg eller marketing i en større B2B-virksomhed? Så kan du måske genkende, at digitaliseringen har ændret spillereglerne i salgsprocessen – og at kunderne forventer at kunne søge viden på egen hånd. Ved at arbejde aktivt med digitalt salg, kan du tilpasse din virksomheds digitale tilstedeværelse, så den understøtter kundernes købsrejse. Og dermed understøtter din forretning.

2 timers fysisk event, inkl. morgenmad og pause. 

 

Dato
Tid
Målgruppe
Dig der arbejder med salg eller marketing i en B2B-virksomhed.
Talere
Niels Kaldahl, Strategidirektør hos Klausen and Partners
Thomas Eldblom, CTO & Partner hos Pentia
Sted
Islands Brygge 55
2300 København S
Tilmeld dig her
Web Version

Kunderne køber på nye måder. De udsætter den første kontakt med leverandørerne, til de har undersøgt mulige løsninger – og det foregår digitalt. Det har gjort det vanskeligere for mange B2B-virksomheder at få kundernes opmærksomhed, opbygge relationer og opretholde loyalitet.

Så hvordan gør du det lettere for dine kunder at træffe købsbeslutningen?

Et af svarene på det spørgsmål er, at du skal tage aktivt stilling til din virksomheds digitale tilstedeværelse og til dine kunders digitale købsrejse.

Din rolle som sælger eller marketeer er fortsat at hjælpe og guide kunderne, så det bliver nemmere for dem at træffe købsbeslutningen. Men vi kan ikke længere forlade os på den direkte relationelle kontakt.

Digitaliseringen har ganske enkelt ændret spillereglerne. Og deri ligger der et stort potentiale, hvis du som B2B-virksomhed tager teten og arbejder strategisk med at understøtte den digitale købsrejse.

Det er her composable-tilgangen bliver interessant.

Den gør det nemlig muligt for dig at sætte såvel kunden som din forretning i centrum og digitalisere de processer og delprocesser, der er mest relevante for netop din virksomhed.

På vores morgenmøde kan du blive klogere på, hvordan composable sales kan skabe værdi for din forretning ved at give dig en fleksibel digital tilstedeværelse, der gør dig i stand til at gribe mulighederne i markedet og omstille dig i takt med, at omverdenen forandrer sig.

Niels Kaldahl og Thomas Eldblom giver dig en introduktion til tilgangen, konkrete værktøjer til at komme i gang og præsenterer eksempler på, hvordan virksomheder har optimeret deres fleksibilitet, time to market, skalerbarhed og kundeoplevelse ved at anlægge en composable tilgang.

Det kan du forvente: 

  • Kl. 8.30-9.00: Velkomst og morgenmad

  • Kl. 9.00-9.30: Oplæg af Niels Kaldahl, Head of Strategy & Partner, Klausen and Partners

  • Kl. 9.30-9.45: Pause

  • Kl. 9.45-10.15: Oplæg af Thomas Eldblom, CTO & Partner, Pentia

  • Kl. 10.15-10.30: Q&A

  • 10.30: Tak for i dag!

Tid og sted:

Vi byder dig velkommen hos Klausen og Partners og Pentia på Islands Brygge 55 den 26. april kl. 8:30 med friskbrygget kaffe og sprøde croissanter.

Pladserne i salen er begrænsede, og vores erfaring er, at de ryger hurtigt – så skynd dig at tilmelde dig, hvis du skal med.

 

Tilmeld dig her

Med din registrering giver du samtykke til, at Pentia Group må kommunikere og markedsføre til dig i henhold til Pentias privatlivspolitik. Vi behandler dine oplysninger ansvarsfuldt og med respekt for dit privatliv, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

For spørgsmål skriv til Minna Sonne på mfs@pentia.dk